Більше 1 млн грн компенсації отримають перші 19 жителів Миргорода, майно яких було пошкоджено внаслідок ворожого ракетного обстрілу

Надрукувати

Перші 19 жителів Миргорода отримають компенсацію за пошкоджене майно внаслідок ворожого ракетного обстрілу. Загалом їм спрямують з обласного бюджету більше 1 млн грн. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Найбільшу суму – 589 тисяч гривень – виплатять місцевій жительці, будинок якої зруйнований. Двоє власників пошкодженого житла отримають по 160 тисяч гривень, а ще чотири – по 12, 14, 16 та 44 тисячі гривень відповідно. 12 заявникам спрямують компенсацію від 2 до 10 тисяч гривень. Кошти мають надійти на рахунки людей протягом семи днів», – розповів Філіп Пронін.

За його словами, решта заяв нині на розгляді комісії з надання матеріальної допомоги населенню з облбюджету. Розмір суми залежить від завданих збитків і виплаченої компенсації громадою, загалом – 50% від залишку некомпенсованої суми.

Загалом у Миргороді від ракетного обстрілу зазнали пошкоджень 142 об’єкти. До міської ради за матеріальною допомогою звернулися всі 142 власники житла.