Previous Next

Підготуйся до виборів: Як проголосувати не за місцем реєстрації?

Надрукувати

31 березня 2019 року відбудуться вибори Президента України. Щоб виконати свій громадянський обов’язок, необхідно прийти на виборчу дільницю і проголосувати за обраного кандидата.

Якщо виборець не може проголосувати на виборчій дільниці за місцем реєстрації, передбачено можливість віддати свій голос на іншій виборчій дільниці. Для цього необхідно до органу ведення Державного реєстру виборців до 25 березня 2019 року подати письмову заяву про тимчасову зміну місця голосування. У заяві необхідно вказати прізвище, ім`я, по батькові, дату, місце народження, унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, виборчу адресу, обґрунтувати необхідність тимчасової зміни місця голосування, адресу перебування в день виборів, номер виборчої дільниці, яку необхідно визначити місцем голосування. Крім того, необхідно долучити документи, що підтверджують необхідність зміни місця голосування (довідки з місця навчання чи роботи, посвідчення про відрядження, проїзні документи, договір найму житла, путівки в оздоровчий заклад, довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи).

Громадяни, виборча адреса яких знаходиться на території Донецької чи Луганської областей та Автономної республіки Крим, можуть не додавати документи, що підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування.

Заява розглядатиметься органом ведення Реєстру невідкладно, але не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування.

Головне територіальне управління

юстиції у Полтавській області