Філіп Пронін зустрівся з ветераном та світовим рекордсменом зі стронгмену Артемом Погорілим

Надрукувати

Начальник Полтавської облвійськадміністрації Філіп Пронін зустрівся з ветераном та світовим рекордсменом зі стронгмену Артемом Погорілим. Попри втрату кінцівки захисник має незламну волю та досягає спортивних висот.

«Зустрівся з Артемом Погорілим, який нещодавно став світовим рекордсменом зі стронгмену. Ветеран війни з Полтави після осколкового поранення втратив ногу. На початку 2023-го почав процедуру протезування. І вже не тільки ходить, а й досягає спортивних висот. Цього разу не в дзюдо, яким займався раніше, а зі стронгмену», – розповів Філіп Пронін.
Із командою українських ветеранів Артем встановив світовий рекорд на міжнародному фестивалі імені Арнольда Шварценеггера в Мадриді. Команда в упорі сидячи протягла за канат чотири вантажівки загальною вагою 35 тонн на 20 метрів за 30,69 секунди.
«Для мене почесно познайомитися, потиснути руку захиснику. Плануємо спільно організувати зустрічі з воїнами, які втратили кінцівки і проходять реабілітацію. Важливо їх підтримувати у цій боротьбі, бо кожен із них потрібен країні», – зауважив Філіп Пронін.
У ході зустрічі начальник облвійськадмінінстрації й ветеран обговорили, як відбувався процес протезування, які бюрократичні процедури довелося подолати воїну та як їх спростити, як проходив реабілітацію і де тренується.
«Попрацюємо, щоб більше наших ветеранів знаходили себе у спорті й розвивалися. Артем Погорілий – приклад сили духу. Символ незламності. Такі люди надихають і мотивують кожного з нас», – підкреслив Філіп Пронін.