Previous Next

В обласному центрі у Європейський день протидії торгівлі людьми відкрили експозицію «Придивись»

Надрукувати

18 жовтня, у Європейський день протидії торгівлі людьми у приміщенні Автовокзалу Полтава відкрили експозицію «Придивись». Виставку організували у межах інформаційної кампанії «ПРИДИВИСЬ» від Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.

Експозиція створена з метою привернути увагу до правил безпеки і ризиків під час міграції та у випадках, коли люди стикаються з дуже привабливими, але сумнівними пропозиціями щодо роботи, житла тощо.

«Із 1 січня до 30 вересня 2023 року МОМ виявила та надала допомогу 296 постраждалим від торгівлі людьми. З них 24% – внутрішньо переміщені особи. Здебільшого це трудова експлуатація. Також були випадки сексуальної та втягнення у злочинну діяльність. Тому закликаємо людей бути обережними і аналізувати, до чого можуть призвести такі, на перший погляд, привабливі пропозиції заробітків», – розповіла проєктна менеджерка БО «Світло надії» Тетяна Жигаліна.

Захід організували БО «Світло надії», Департамент соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації, Департаментом культури, молоді та сім’ї Полтавської міської ради, Управління міграційної поліції, Патрульна поліція Полтавської області, Представники Уповноваженої з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Національної поліції України, Північно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці.

Пасажири автобусних рейсів отримали інформаційні матеріали та браслети-флікери з номером гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів – 527.

Нагадаємо, для отримання допомоги чи консультації телефонуйте за вказаними телефонами:

Кампанія впроваджується спільно з Міністерством соціальної політики України та Всеукраїнською коаліцією громадських організацій із протидії торгівлі людьми, за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія та Міністерства юстиції Швеції.