Previous Next

Полтавська ОВА підписала меморандум про взаєморозуміння з Агентством ООН у справах біженців в Україні

Надрукувати

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін і представниця Агентства ООН у справах біженців в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг підписали меморандум про взаєморозуміння між ОВА й УВКБ ООН в Україні. Документ спрямований на підтримку внутрішньо переміщених осіб, які проживають у регіоні.

Філіп Пронін зазначив, що соціальний захист і допомога людям – один із пріоритетних векторів роботи облвійськадміністрації, до якого залучають міжнародних партнерів.

«Підписали меморандум, який визначає подальшу взаємодію щодо підтримки ВПО. Першочергово – житло. Йдеться про ремонт місць компактного поселення внутрішньо переміщених осіб. Важливою є також подальша інтеграція цих людей у життя громад. Розраховуємо й на підтримку партнерів у забезпеченні об'єктів критичної інфраструктури автономними джерелами енергоживлення», – розповів Філіп Пронін.

Кароліна Ліндхольм Біллінг подякувала за співпрацю та розповіла про роботу УВКБ ООН в Україні.

«Ми зробимо все від нас залежне, щоб продовжити підтримку України. У 2023 році понад 2,2 мільйона людей отримали різну допомогу: матеріальну підтримку, безкоштовну юридичну допомогу щодо підготовки документів на власність на майно для подачі заяви на програму «єВідновлення», – зауважила Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Зустріч відбулася в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.