Унаслідок нічної ворожої атаки на Полтавщині постраждали троє людей і пошкоджені 50 приватних будинків та квартир

Надрукувати

В ефірі національного телемарафону начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін розповів про наслідки ворожої атаки на Полтавщині.

«Уночі ворог атакував Полтавщину ракетами й безпілотниками. Повітряна тривога тривала близько чотирьох годин. Вибухи було чути в Миргородському районі, працювало ППО. На щастя, влучань у критичну інфраструктуру немає, але уламками ракети пошкоджені житлові будинки. Наразі відомо про пошкодження п’ятдесяти приватних будинків та квартир. Створені три комісії, які обстежують пошкоджене майно», – розповів Філіп Пронін.

За його словами, постраждали троє людей, серед яких і 10-річна дитина.

«Рятувальники діставали людей із-під завалів їхнього будинку. Всі доставлені до лікарні в стані середньої тяжкості. Загиблих немає, – додав Філіп Пронін. – Кожному, хто постраждав, буде надана матеріальна допомога на лікування. Також у межах обласної комплексної програми люди, чиє майно пошкоджене, отримають грошову компенсацію».

Крім того, начальник ОВА зупинився і на підготовці Полтавщини до зимового сезону. За його словами, підготовка йде за планом.

«Уже мав можливість заслухати доповіді керівників підрозділів. Плануємо виїзди на об’єкти критичної інфраструктури, щоб особисто перевірити, як усе підготовлено», – зауважив Філіп Пронін.

У Миргородській громаді працюють телефонні гарячі лінії з питань щодо пошкодженого майна. За необхідності громадяни можуть звернутися за консультацією до спеціалістів. Їх поінформують про перелік документів, можливості відшкодування тощо.

(05355) 5-25-01 – приймальня міського голови (цілодобово);
(05355) 5-31-85 – сектор цивільного захисту (у робочий час);
(05355) 5-25-25 – управління архітектури та містобудування (у робочий час).