Previous Next

Олексій Бруслик презентував на Форумі в Києві результати діяльності Координаційного центру підтримки цивільного населення Полтавщини

Надрукувати

За ініціативи Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук у столиці відбувся Форум регіональних координаційних центрів підтримки цивільного населення. Він зібрав близько 100 учасників з усіх регіонів України та з-за кордону.

До заходу долучилися керівники координаційних центрів, міжнародних організацій та донорів, представники громадських і волонтерських організацій.

Учасники обговорювали розвиток коордцентрів як універсальної адміністративної платформи. Йшлося про мобілізацію зусиль і ресурсів влади та міжнародних донорів, а також громадських і волонтерських організацій.

Представники ОВА поділилися ефективними практиками, а також обговорили пріоритети на 2024 рік.

Заступник начальника ОВА Олексій Бруслик презентував результати діяльності Координаційного центру підтримки цивільного населення Полтавщини за чотири місяці його роботи. Розповів про потребу в гуманітарній підтримці ВПО, регіональні виклики, потреби і стан готовності до кризового реагування.

Віцепрем’єрка Ірина Верещук акцентувала, що координаційні центри мають бути основною платформою для підтримки громадян, постраждалих від війни.

«Саме тому ми маємо зосередити зусилля та ресурси навколо регіональних коордцентрів. Щоб кожна наша людина мала змогу отримати необхідну допомогу через такі коордцентри», – наголосила Ірина Верещук.