23 переробні підприємства Полтавщини отримали державні гранти

Надрукувати

Відбулася онлайн-нарада з заступником Міністра економіки України Надією Бігун. Участь від Полтавщини взяв заступник начальника ОВА Максим Калінін.

На зустрічі акцентували увагу на участі місцевого бізнесу в державних грантових програмах, порядку подання документів та залученні органів місцевого самоврядування до співфінансування програм стимулювання переробки.
Як зауважив Максим Калінін, 23 переробні підприємства Полтавщини отримали державні гранти на суму близько 140 мільйонів гривень.
«Наступного року Уряд планує збільшити частку переробки в структурі ВВП із нинішніх 10% до як мінімум 20%. Тож має збільшитися й кількість заявників, адже переробка – один із важливих секторів економічного розвитку кожного регіону. Бізнес Полтавщини також має активно долучатися до участі в грантових програмах. Подати заявку можна через Дію», – зауважив Максим Калінін.
Обговорили й зміни до програми фінансової підтримки «Доступні кредити 5-7-9%».
«Для підприємств, що працюють у переробній галузі, залишаються умови 5-7-9%. Не змінюється облікова ставка. Збільшується ліміт до 150 млн грн – це сума кредитного ліміту, який вони можуть отримати, – сказала Надія Бігун. – Також додано ще один фінансовий інструмент – факторинг. Це можливість звернутися в банк із договором поставки. Цей продукт буде цікавий для сільськогосподарських підприємств. Ми хочемо стимулювати підприємства, які займаються виробництвом».
Наразі Полтавська область входить у п'ятірку лідерів за сумами укладених договорів.