Філіп Пронін очолив Полтавську обласну військову адміністрацію

Надрукувати

Президент Володимир Зеленський призначив нового голову Полтавської обласної державної адміністрації. Ним став Філіп Євгенович Пронін. Про це йдеться в Указі Президента №686/2023.

Філіп Пронін до призначення головою Полтавської ОДА працював на посаді заступника голови Агентства розшуку та менеджменту активів. Координував такі напрями, як виявлення та розшук активів, міжнародне співробітництво, інформаційні технології.
У 2003-2004 роках працював на посаді податкового та фінансового аналітика у приватному секторі.
У 2005-2008-му був головним спеціалістом Департаменту аналітичної роботи в Державному комітеті фінансового моніторингу України. Спеціалізувався на фінансових розслідуваннях, пов’язаних із діяльністю банківських установ, державними монополіями, незаконним відшкодуванням ПДВ.
Протягом 2008-2010 років працював в українському офісі компанії KPMG, відповідав за створення та розвиток групи незалежних фінансових розслідувань.
У 2010-2017-му був заступником директора Департаменту фінансових розслідувань – начальником управління аналізу ризиків та типологічних досліджень у Державній службі фінансового моніторингу України.