Паспортизація стихійних пляжів, облаштування місць відпочинку й посилення безпекових заходів – в області підбили підсумки купального сезону-2023

Надрукувати

Безпека людей у місцях відпочинку на воді лишається пріоритетним завданням на перспективу. Про це зауважили на щотижневій апаратній нараді, аналізуючи підсумки купального сезону 2023 року на території області.

За словами директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОВА Олександра Чалого, в 50 громадах області є 268 місць відпочинку на воді. Серед них 151 обладнане для купання та 117 стихійних.
«Щорічно на водних об’єктах області гинуть від 40 до 70 людей. Основною причиною загибелі людей на воді є нехтування громадянами правил безпечного перебування на водних об’єктах, зокрема надмірне вживання спиртного під час відпочинку, – зауважив Олександр Чалий. – У поточному році провели комплекс заходів, спрямованих на забезпечення безпечного дозвілля населення на водних об’єктах. На жаль, на Полтавщині є громади, де не паспортизовано жодного пляжу загального користування».
Так, у цьому році відповідно до поданих заявок було проведено обстеження та очищення підводної частини акваторії 94 пляжів загального користування.
Під час купального сезону 53 плавці-рятувальники контролювали безпечний відпочинок на водоймах. Загалом в області працювали 26 сезонних рятувальних постів (у Кременчуцькому районі – 11, Лубенському – 1, Миргородському – 6, Полтавському – 8).
Протягом купального сезону проведено 177 профілактичних рейдів місцями масового відпочинку людей на воді.
«Підготовка до наступного купального сезону повинна бути системною. Варто продовжити роботу щодо облаштування місць відпочинку населення на воді й забезпечити їхню паспортизацію до початку купального сезону 2024 року. Маємо напрацювати відповідний алгоритм роботи із громадами, – підкреслив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін. – Питання безпеки людей є незмінним пріоритетом».