Previous Next

Громади Полтавщини можуть безкоштовно створити сайти ЦНАПів на платформі «СВОЇ»

Надрукувати

На Полтавщині 23 із 60 центрів надання адміністративних послуг мають власні сайти. Про це повідомив т.в.о. начальника управління цифрової трансформації ОВА Іван Біліцький під час апаратної наради.

«Наразі в області 23 центри надання адміністративних послуг мають офіційні сайти. Із них 7 були розроблені самостійно Полтавською, Заводською, Миргородською, Глобинською, Кременчуцькою, Градизькою й Семенівською громадами. 16 створені за допомогою конструктора сайтів ЦНАП», – розповів Іван Біліцький.

За його словами, створення вебсайтів у ЦНАПах забезпечує громадянам доступ до інформації про графік роботи, перелік послуг і сервісів, розміщення підрозділів, новин та можливість записатися до електронної черги.

«У 37 територіальних громадах області відсутні вебсайти ЦНАПів. Ці громади можуть замовити розробку вебсайту за рахунок коштів місцевого бюджету чи донорської підтримки або ж скористатися безкоштовним конструктором для сайтів на платформі «СВОЇ». Це – найбільш простий і швидкий спосіб створити свій вебсайт», – зауважив Іван Біліцький.

Для підключення конструктора сайтів ЦНАПів на платформі «СВОЇ» територіальним громадам необхідно виконати такі умови:
- залишити заявку на офіційному сайті: toolkit.in.ua;
- підписати меморандум про співпрацю (у разі якщо територіальна громада вже підписувала спільний меморандум на платформу «СВОЇ» та EDEM, потрібно лише направити супровідний лист за підписом голови громади відповідно до інструкції, яка надійте після подання заявки);
- отримати доступ до платформи, відповідні реквізити надійдуть на електронну адресу, зазначену під час реєстрації на платформі.

«Створення сайту ЦНАП – це організаційне питання. Ви маєте безкоштовні інструменти, які не потребують додаткових ресурсів. Тому прошу голів територіальних громад тримати це питання на контролі та вжити відповідних заходів, щоб у кожному центрі запрацював відповідний сайт», – сказав начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Нагадаємо, платформа «СВОЇ» створена в межах швейцарсько-української Програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.