Previous Next

На Полтавщині провели ще два семінари з кібергігієни

Надрукувати

В обласному центрі провели два дводенні практичні воркшопи для представників територіальних органів, агенцій, служб та інспекцій Полтавщини та працівників відділу ювенальної превенції ГУНП в Полтавській області. Загалом участь у тренінгах взяли близько 100 учасників. Заходи провели за підтримки Державного департаменту США, спільно з Фондом цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global).

«Кількість масованих кібератак проти державних органів України з початком воєнних дій збільшилася у декілька разів, кібератаки стали повноцінною складовою війни. Крім того, робота з цифровими продуктами – вимога сьогодення. Ми відходимо від паперового документообігу та аналогових ресурсів. Тому дуже важливо, щоб державні службовці мали як мінімум базовий рівень цифрових навичок, адже кібергігієна – запорука успішного захисту в кіберпросторі», – наголосив заступник начальника Полтавської ОВА Ігор Панченко.

Учасники заходів опрацювали питання кібергігієни й кібербезпеки, протидії дезінформації, складання та використання паролів, безпечного налаштування приватності та конфіденційності у Telegram, Signal, використання двофакторної автентифікації, попередження кібербулінгу серед дітей.

Також розглянули стан кібербезпеки на Полтавщині, поняття соціальної інженерії, методи й принципи соціальної інженерії, психологію впливу та загальні рекомендації для органів публічної влади.

Після завершення навчання кожен з учасників отримав сертифікати та доступ до онлайн-курсу, яким зможуть поділитися з колегами.

Заходи провели в межах Меморандуму про співпрацю між CRDF Global та Полтавською обласною військовою адміністрацією.