Previous Next

На Полтавщині завершилася комплексна перевірка системи цивільного захисту

Надрукувати

На Полтавщині завершилася контрольна перевірка виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту.

Комісія працювала 10 днів. Перевірили Гадяч, Зіньків, Кобеляки, Горішні Плавні й Полтаву, а також  Зіньківський, Кобеляцький, Гадяцький Пирятинський райони. Перевірили усунення недоліків у плануванні діяльності територіальної підсистеми, організацію роботи  з виконання законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки й діяльності аварійно-рятувальних служб. Результати підбили 7 березня в Полтавській облдержадміністрації.

«Було визначено низку районів, що мали доопрацювати минулорічні недоліки. Розуміємо, що все водночас зробити не можна, але позитивні тенденції є. Складна ситуація з радіаційно-захисними спорудами та є інші проблеми. Тож робота не завершена, над деякими питаннями працюватимемо далі», ­ – наголосив заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий.

Заступник голови комісії – заступник начальника управління, начальник відділу по роботі з органами влади і стратегічними об’єктами ДСНС України Євген Лінчевський зазначив, що одним із проблемних питань залишається утворення самостійних структурних підрозділів з питань цивільного захисту в структурах виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

«У районах подивилися стан усунення тих недоліків та виконання пропозицій, що надавалися рік тому. Загалом відзначу, що керівництвом облдержадміністрації, місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування  приділяється значна увага питанням забезпечення цивільного захисту населення, пожежної та техногенної безпеки. Робота в області проводиться, але є певні моменти, які потрібно допрацювати. Комісія вважає, що стан планування діяльності територіальної підсистеми єдиної  державної системи цивільного захисту та її ланок й організації роботи щодо вимог законів і нормативно-правових актів після комплексної перевірки покращився. Багато недоліків усунено, але лишилися й проблемні моменти.   Комісія надала методичні рекомендації щодо подальшої роботи», ­ – відзначив Євген Лінчевський.

Члени комісії упродовж свого перебування на Полтавщині надавали кваліфіковану допомогу із вдосконалення діяльності сил цивільного захисту.

Загалом ступінь усунення недоліків становить 75%.