Previous Next

В обласному центрі привітали військових, правоохоронців та рятувальників із прийдешнім Днем захисників і захисниць України

Надрукувати

У Полтавському обласному театрі імені Миколи Гоголя відбулися урочисті заходи з нагоди Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва і свята Покрови Пресвятої Богородиці. Керівники області та міста відзначили військових, правоохоронців та рятувальників.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін привітав присутніх із прийдешнім Днем захисників і захисниць України.

«Захисники і захисниці – це сучасні герої, які боронять нашу державу. Вчора в школах учні писали листи для воїнів на фронт. Коли їх читаєш, розумієш, що наші діти єдині. У своїх посланнях вони висловлюють подяку воїнам за можливість навчатися, жити, рости, – зазначив Дмитро Лунін. – Дякую кожному воїну за те, що захищаєте нашу незалежність. Ми повернемо кожен клаптик нашої землі. Вічна пам’ять героям, які навіки в строю. Слава захисникам і захисницям України! Слава Україні».

Секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова розповіла, що кожен, хто зараз обороняє державу, мову та правду, гідний найвищих нагород.

«Військове партнерство можна відчути, коли несеш службу, коли ділиш одну чашку, ложку, коли вперше береш до рук саперну лопату, чуєш вибухи. Коли розумієш, як страшно і є ризик загибелі, але чітко розумієш, що ти на фронті не просто так. Зробити правильний вибір і стати на оборону, бути готовим віддати найважливіше – це та риса людини, що притаманна дійсно героїчним людям», – наголосила Катерина Ямщикова.

Під час урочистостей військовим, правоохоронцям та рятувальникам вручили почесні грамоти Полтавської ОВА й виконавчого комітету Полтавської міськради та пам'ятні шеврони.

Нагадаємо, Україна відзначає День захисників і захисниць 1 жовтня. Раніше його відзначали 14 жовтня, але через реформу церковного календаря з 2023 року свято перенесли на 1 жовтня.