Previous Next

Жінкам-військовослужбовцям доступні всі військово-облікові спеціальності рядового, сержантського і старшинського складу

Надрукувати

Жінкам-військовослужбовцям доступні всі військово-облікові спеціальності рядового, сержантського і старшинського складу. Про це сьогодні, 6 березня, під час брифінгу повідомила офіцер відділу Управління правового забезпечення Генерального штабу Збройних Сил України капітан Інна Заворотько.

За її словами, наказ Міністерства оборони України № 627 «Про затвердження переліків військово-облікових спеціальностей і штатних посад рядового, сержантського і старшинського складу і тарифних переліків посад вищезазначених військовослужбовців», який набув чинності у грудні 2018 року, дозволив жінкам розпочати військову службу на багатьох бойових посадах.

«Відтепер військовослужбовцям-жінкам надано доступ до всіх військово- облікових спеціальностей рядового, сержантського і старшинського складу, у тому числі і «бойових». Також військовослужбовці-жінки можуть призначатися на всі офіцерські посади, крім тих, на які розповсюджуються законодавчі обмеження з урахуванням можливих ризиків для їх здоров’я, у тому числі репродуктивного», – зазначила Інна Заворотько.

За матеріалами Єдиного веб-порталу

органів виконавчої влади України

Урядовий портал