Previous Next

Дмитро Лунін: «На Полтавщині провели всеукраїнські командно-штабні навчання щодо роботи об’єктів тепло- та водопостачання у блекаут»

Надрукувати

В області відбулися всеукраїнські командно-штабні навчання щодо відпрацювання порядку використання матеріально-технічних засобів на об’єктах тепло- й водопостачання та водовідведення для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків.

Про це на брифінгу журналістам розповів начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

«Від держави влітку ми отримали обладнання – модульні котельні й мобільну установку для очищення води. Було важливо відпрацювати механізм швидкого підключення котельні до тепломереж у разі ураження об’єктів ворогом, – розповів Дмитро Лунін. – Штабні навчання допомогли відпрацювати алгоритм дій, механізм реагування, внесення пропозицій до нормативних актів, як діяти у кризові моменти. Самі модульні котельні невеликі, у разі блекаутів зможуть обігріти невелику кількість будинків або, наприклад, пункти незламності, щоб захистити й обігріти населення під час відключень світла».

На практичну частину навчань до Кременчука з’їхалися працівники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, підприємств теплоенерго та водоканалів із низки областей України, співробітники ГУ ДСНС у Полтавській області.

Працівники підприємств теплоенерго спостерігали за підключенням мобільної модульної котельні до теплових мереж, яку доставили з обласного центру. Працівники водоканалів вивчали роботу установки для очищення води.

За результатами навчань будуть сформовані пропозиції до прискорення та поліпшення роботи установок.