«Надання якісних адмінпослуг ветеранам через ЦНАП – обов’язок кожної громади», – Ігор Панченко

Надрукувати

Надання якісних послуг ветеранам війни і членам їхніх сімей через центр надання адміністративних послуг є одним із найважливіших обовʼязків територіальних громад.

На цьому наголосив заступник начальника ОВА Ігор Панченко на спільній нараді з керівниками ЦНАПів та районних військових адміністрацій щодо необхідності запровадження 19 обовʼязкових ветеранських послуг у кожному ЦНАПі Полтавщини. Це, зокрема, призначення грошової допомоги чи компенсації, заміни посвідчень УБД та членів сімей захисників і захисниць, оформлення пільг та інше.
Наразі 46 ЦНАПів регіону надають послуги у сфері захисту ветеранів.
Усі передбачені 19 послуг надають у ЦНАПах 5 громад Полтавського району: Зіньківської, Карлівської, Михайлівської, Новосанжарської, Решетилівської; 5 громад Миргородського: Великосорочинської, Гадяцької, Краснолуцької, Петрівсько-Роменської, Сергіївської; 2 громад Кременчуцького: Новогалещинській та Семенівській.
14 ЦНАПів надають понад 50% послуг. 11 – не надають жодної.
«Найбільше таких центрів надання адмінпослуг у громадах Полтавського і Лубенського районів. Начальники цих райвійськадміністрацій спільно з головами тергромад та керівниками ЦНАПів мають пропрацювати цю проблематику. Комплексні послуги ветеранам мають надаватися в кожному ЦНАПі», – сказав Ігор Панченко.
Захід провели за підтримки Мінветеранів.