Previous Next

Полтавщина має підтримку ПРООН у межах цільових програм

Надрукувати

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін зустрівся з керівником Проєкту ПРООН в Україні Ігорем Кістеньов-Кавказьким. Подякував команді Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй за багаторічну співпрацю та підтримку Полтавської області, групі технічної підтримки – за допомогу в реалізації проєктів у межах Надзвичайної кредитної програми з відновлення України та Програми з відновлення України.

«За НКПВУ на Полтавщині реалізовували дев'ять інфраструктурних проєктів, роботи на семи об’єктах уже завершені, – розповів Дмитро Лунін. – Крім того, в області буде реалізовано ще 16 інфраструктурних ініціатив у сфері охорони здоров’я, освіти та реконструкції житла для ВПО. Наразі ми очікуємо на підписання Мінінфраструктури та Мінфіном Угод про передачу коштів і готуємо тендерну документацію. Зі свого боку хочу запевнити, що область і громади якісно підготовлені до співпраці й зробимо все, що від нас залежить, для реалізації проєктів».

На зустрічі з делегацією обговорили стан реалізації поточних ініціатив та подальшу взаємодію. Ігор Кістеньов-Кавказький розповів, що їхня організація адмініструє виконання проєктів у 21 області країни за кількома програмами: з інклюзивного розвитку, відновлення та розбудови миру, НКПВУ, з відновлення України, United24, ПРООН в Україні.

«Нині дуже багато виходить ініціатив від Уряду України. Один із дуже актуальних проєктів за програмою United24 на стадії завершення. У 15 будівель Київської області, що постраждали від війни, вже до початку опалювального сезону зможуть повернутися мешканці, – розповів Ігор Кістеньов-Кавказький. – Полтавська область для нас є показовою з реалізації інфраструктурних об’єктів. Тому дуже скоро, після підписання угод, і полтавські проєкти будуть запущені в роботу».

Зустріч провели в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Полтавської області.