Previous Next

Нейрохірургічне відділення отримає нове обладнання

Надрукувати

У рамках реалізації Субпроекту «Запровадження інноваційної моделі системи надання послуг хворим на гіпертонію в Полтавській області» Проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» уклали черговий контракт на постачання медичного обладнання для лікувально-профілактичних закладів області.

Директор Департаменту охорони здоров Полтавської ОДА Віктор Лисак підписав відповідні документи з директором Об'єднання підприємств ТОВ «Техмедконтракт» та ТОВ «УМТ+» Віктором Рум’янцевим на постачання нейрохірургічного мікроскопа та навігаційної системи мікрохірургічного мікроскопа виробництва Німеччини для нейрохірургічного відділення Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського.

Минулого року у Полтавській обласній клінічній лікарні імені М.В. Скліфосовського завершилася реконструкція нейрохірургічного відділення з блоком анестезіології та інтенсивної терапії. Тривали роботи з вересня 2017-го по червень 2018 року. Вартість реконструкції включно з обладнанням – 30 мільйонів 244 тисячі гривень. Площа модернізованого відділення – 722 квадратних метри. Потужність – тридцять ліжок нейрохірургічного профілю і шість ліжок анестезіології та інтенсивної терапії.

Голова облдержадмістрації Валерій Головко зазначив, що технічно відділення відповідає сучасним світовим вимогам. Підвищено ефективність надання медичних послуг. Працює телемедицина. Однак потрібно доповнювати його сучасним обладнанням. Завдяки проекту Світового банку нам це вдається робити.

Прес-центр ДОЗ Полтавської ОДА