Previous Next

Рятувальники Полтавщини отримали нові пожежні авто

Надрукувати

Рятувальники Полтавщини отримали чотири нові пожежні машини та аероглісер.

Автомобілі обладнані пожежними автоцистернами на базі шасі «МАЗ», електричними генераторами,  пожежними рукавами і мотопомпами. Довжина автомобіля – 8 метрів, висота – 3 метри 40 сантиметрів. Нова техніка відрізняється компактністю, комфортнішими умовами й кращими технічними можливостями порівняно з автомобілями, які є на озброєнні у підрозділів ДСНС.

 «Ці автомобілі укомплектовані аварійно-рятувальним обладнанням: пожежною мотопомпою, потужним водяним насосом, компресором для підкачки шин та пневматичних подушок. У комплекті – електрична підстанція й башта освітлення. За її допомогою можна освітити місце надзвичайної події. До слова, у старих автомобілях такої башти не було. Також у комплекті – бензопила, дискоріз та порошкові вогнегасники. Автомобіль оснащений передньою лебідкою, що дає змогу під час ДТП витягувати автівки. Автомобіль забезпечений пожежними рукавами різного діаметра. Можливості цистерни та її ємність збільшені вдвічі», – розповів  заступник начальника ГУ ДСНС Полтавської області Ярослав Любецький.

Начальник ГУ ДСНС Полтавської області Володимир Салогуб вручив ключі від пожежних автомобілів та судна на повітряній подушці «Торнадо».

«Осучаснення матеріально-технічної бази рятувальників продовжується. Отримані від ДСНС у минулих роках пожежні автомобілі вогнеборці успішно використовують для ліквідації різних надзвичайних подій та ситуацій. І цьогоріч одержали нову сучасну техніку. Вона допоможе рятувальникам ефективніше боротися з вогняною стихією. Отримані сьогодні автомобілі й аероглісер є логічним продовженням реформування Служби порятунку, яке також передбачає заміну техніки й спецобладнання», – наголосив Володимир Салогуб.

Як зазначив голова облдержадміністрації Валерій Головко, на Полтавщині успішно реалізують реформи, які відбуваються в Україні. Нині в межах реформування ДСНС є значні рушійні зміни.

«Служба порятунку повинна бути спроможною реагувати на всі можливі виклики. Матеріально-технічне оснащення рятувальників – дуже важливий аспект для їх ефективної роботи. Тому необхідно сприяти осучасненню матеріально-технічної бази рятувальних частин як на загальнодержавному, так і на місцевому рівнях», – зазначив Валерій Головко.

Один автомобіль залишать у Полтаві, три передадуть підрозділам ДСНС у Хорол, Пирятин та Нові Санжари. Аероглісер із повітряним гвинтом «Торнадо» вирушить до Кременчука, де виконуватиме завдання за призначенням в акваторії Кременчуцького водосховища.