Previous Next

На честь загиблого Євгенія Браха встановили меморіальну дошку

Надрукувати

У Селещинському ліцеї відкрили меморіальну дошку на честь загиблого захисника України Євгенія Браха. Він був випускником цього навчального закладу та виріс у Селещині.

 

На відкриття меморіальної дошки до школи завітали рідні, друзі, однокласники військового, керівництво громади, району та області. Заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик подякував батькам героя за виховання справжнього патріота.

 

«Євгеній має стати взірцем для наслідування. Він своїм прикладом показав, що завжди потрібно йти за своєю мрією. Хлопець дуже хотів стати військовим, навіть коли не вступив до військового училища, все-таки реалізував свою мрію – став капралом іноземного легіону, – розповів Олексій Бруслик. – І коли почалася повномасштабна війна, він не міг залишатися у Франції, повернувся в Україну, взяв до рук зброю і став на захист держави. Бо його професіоналізм, здобуті навички були потрібні тут. Євгеній розумів свою відповідальність перед країною, громадою, рідними і виконував свій обов’язок до кінця».

 

Євгеній Брах, більше відомий за позивним «Малі», на фронті був кулеметником. Брав участь у підготовці до спецоперації по встановленню українського прапора на острові Зміїний. На службу в ЗСУ його взяли до складу сил спеціальних операцій. Загинув герой 21 вересня 2022 року під час бойового завдання під Соледаром. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

 

Честь відкрити меморіальну дошку надали його мамі – Любов Григорівні. Батько, дивлячись, на фото усміхненого сина, став на коліна. Побратими, дружина, друзі не могли стримати сліз.

 

За словами Машівського селищного голови Сергія Сидоренка, в ліцеї щорічно буде проходити турнір зі стрільби на честь Євгенія Браха (Малі). А згодом у Селещині відкриють спортивний зал, про який так мріяв захисник. Рідні загиблого передали навчальному закладу необхідне обладнання для стрільби та смуги перешкод.