Допомога Херсону, підготовка до опалювального сезону та підтримка ВПО – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Полтавщина активно готується до опалювального сезону. Комунальні господарства області укомплектовані генераторами. Ще 31 генератор цього тижня передали підприємствам теплопостачання Полтави та Гадяча.

Крім того, на Полтавщині триває обмін старих лампочок на енергоощадні. У резерві області знаходиться більше 54 тисяч LED-ламп.

П’ять ветеранів на Полтавщині отримали 1,3 мільйона гривень для створення чи розвитку власної справи. Грантові кошти надає держава.

Ізраїльські фахівці проводять тренінги для психологів, працівників соціальних служб та медзакладів вчать надавати психосоціальну підтримку військовослужбовцям, родинам загиблих, безвісти зниклих та травмованим внаслідок війни.

В області стартував ремонт автошляху Миргород – Велика Багачка – Байрак – Поділ. Заплановані роботи від Великої Багачки в напрямку Подолу.

Фахівці з Полтавщини обстежили 100% пошкоджених об’єктів у чотирьох населених пунктах Херсонщини. У підсумку склали 138 дефектних актів.

Також відправили чергову допомогу Херсону від Полтавської області – 40 тонн продуктів харчування: овочі, крупи, олію, рибні і м'ясні консерви, цукор та борошно.

Наприкінці тижня область відвідали народні депутати з міжфракційного об’єднання Верховної Ради «ВПО України». Відбулася нарада за круглим столом з обміну досвідом щодо використання інструментів підтримки переселенців в області.

У Полтаві відзначили Міжнародний день студентського спорту. У навчальних закладах по всій області відбулися фізкультурно-спортивні заходи.