Previous Next

У Полтаві презентували поему, присвячену кіборгу Денису Синюку

Надрукувати

У межах Універсальної книжкової виставки-ярмарку «ПОШУК» відбувся літературний захід «Від мрії до БЕЗСМЕРТЯ». До дворика Краєзнавчого музею імені Василя Кричевського завітали юні та досвідчені поціновувачі літератури.

Під час заходу відбулася презентація поеми «Від мрії до БЕЗСМЕРТЯ». Літературний твір присвячений випускнику полтавської гімназії №17 – солдату Збройних Сил України, учаснику російсько-української війни, захиснику Донецького аеропорту з позивним «Чіп». 26 січня 2015 року під час виконання бойового завдання Денис Синюк загинув поблизу села Спартак Ясинуватського району Донецької області.
Автор поеми Олександр Антошин випускник тієї ж школи, де навчався Денис.

«Коли почув історію Дениса від його мами та друзів, то перша думка була наскільки це цілеспрямований юнак. Він впевнено йшов до своєї мрії, стати десантником. Денис – це приклад для всіх нас. Своїми вчинками він показує, якими маємо бути ми: чесними, відданими справі та цілеспрямованими», – зауважує Олександр Антошин.

Поема «Від мрії до БЕЗСМЕРТЯ» про справжніх синів України, які на власні очі бачили цинічність і підступність ворога та не злякалися, не скорилися і ще в 2014 році знали, що ворога треба зупинити.

«Спочатку Антон написав вірш про Дениса Синюка, а потім виникла ідея написати поему. Добиралися матеріали, виник твір на 100 строф. Сьогодні твір вперше презентували на загал», – розповіла Олена Стоцька, автор-упорядник книги «Антон «Еней» Цедік – правдива Душа в пошуках Істини».

Поема «Від мрії до БЕЗСМЕРТЯ» друкувалася в різних періодичних виданнях. Наразі автор готує збірку до якої ввійде і цей твір.
На заході Олександр Антошин також читав власні вірші, в яких передав свої емоції, що пережив під час окупації в Ірпені.