Previous Next

В обласному центрі привітали машинобудівників з професійним святом

Надрукувати

У Полтавській ОВА відбулись урочистості з нагоди Дня машинобудівника, який в Україні відзначають щорічно в четверту неділю вересня.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін зауважив, що нині перед машинобудівною галуззю стоять нові виклики та завдання, а саме робота на обороноздатність країни.

«Підприємства машинобудівної галузі мають знайти нові напрями роботи. Вважаю, що на Полтавщині є всі для цього умови. Зі свого боку ми готові виступити майданчиком для співпраці з Міноборони та Урядом, – зауважив Дмитро Лунін. – Останнім часом галузь пережила чимало криз. Завдяки креативним підходам, вам вдається знаходити нові ринки збуту та нарощувати потужності. Дякую колективам за вклад в економічний розвиток, підтримку ЗСУ та Херсонщини. Вітаю вас з професійним святом, бажаю вам миру, добробуту, стійкості. Працюємо далі задля спільної перемоги!»

Заступник голови обласної ради Олексій Чепурко зауважив, що продукція машинобудівних підприємств області конкурентоздатна не тільки на внутрішньому ринку, а й за кордоном.

«Дякую вам за те, що в нелегкі часи продовжуєте займатися справою, продовжуєте тримати колективи, платите податки в обласний бюджет. У цей час ви підтримуєте державу, підвищуєте обороноздатність країни. Бажаю, щоб ворог оминав ваші підприємства, щоб розширювалися ринки збуту. Війна закінчиться. А ви й надалі будете перебувати в бізнесовій еліті», – сказав Олексій Чепурко.

Народний депутат України Олексій Устенко зазначив, що нині важливо підтримувати власного виробника.

«Більшість європейських країн йшли таким шляхом розвитку – максимальна підтримка свого товаровиробника. Я переконаний, що за кілька років Україна стане членом Європейського Союзу і ваші ринки збуту значно збільшаться, бо ваша продукція конкурентоспроможна і ви можете працювати в надзвичайно складних умовах. Я бажаю вам, щоб ви гідно представляли нашу країну на теренах Європейського Союзу, зокрема в країнах-потужних машиновиробниках Німеччині та Франції», – сказав Олексій Устенко.

Працівників галузі відзначили обласними нагородами та грамотами.