Відтепер теоретичні та практичні іспити кандидатів у водії приймають у трьох територіальних сервісних центрах МВС Полтавщини

Надрукувати

Із 1 червня Головний сервісний центр МВС реалізовує в областях України пілотний проєкт, метою якого є забезпечення максимально прозорих умов складання іспитів кандидатами у водії. Долучилася до нього і Полтавщина. Про це на брифінгу в офіційному медіаціентрі Полтавщини розповіла заступниця начальника РСЦ ГСЦ МВС в Полтавській області Ірина Пархоменко.

«У суспільстві давно сформувався запит на прозорі умови складання іспитів у сервісних центрах МВС. Їхній результат має залежати виключно від знань та практичних вмінь кандидата у водії. Метою пілотного проєкту є удосконалення та посилення контролю за якістю складання іспитів», – розповіла Ірина Пархоменко.
Наразі проєкт масштабується, і з 21 вересня сервісні центри МВС Полтавщини приєдналися до його третьої хвилі.
На території Полтавщини теоретичні та практичні іспити кандидатів у водії прийматимуть лише у трьох територіальних сервісних центрах МВС:
- №5341, що в с. Розсошенці, на вулиці Кременчуцькій, 2 В;
- № 5342, що в м. Кременчук, на вулиці Покровській, 14 (приміщення міського ЦНАП);
- № 5343, що в м. Лубни, на проспекті Володимирському, 178 Б.
Решта територіальних сервісних центрів МВС (у Миргороді, Гадячі, Горішніх Плавнях, Бутенках та Семенівці) продовжуватимуть надавати послуги з реєстрації/перереєстрації транспортних засобів, обміну посвідчення водія, відновлення його після втрати, видачі міжнародного посвідчення водія. У них буде призупинене лише складання іспитів кандидатами у водії.
«Екзаменаційні класи в трьох сервісних центрах області обладнали системами перехресної відеофіксації із записом звуку, що унеможливлює існування в класі «сліпих» зон та втручання сторонніх осіб. Камери фіксуватимуть екран монітора, риси обличчя особи, яка складає іспит, та її рухи, а також дії екзаменатора, – зауважила Ірина Пархоменко, – застосовуватиметься й запис дорожньої обстановки попереду транспортного засобу, на якому складатимуть практичний іспит. Також кожен кандидат отримає більше інструментів для оскарження результатів іспитів у сервісних центрах МВС».
За словами Ірини Пархоменко, доклали максимум зусиль, щоб належно підготуватись до початку проєкту. Зокрема є можливість обирати транспортний засіб для складання іспиту, збільшено кількість робочих місць та екзаменаторів, змінено маршрути практичних іспитів, які тепер стартують від сервісних центрів, встановлено додаткові термінали для запису, згенеровано максимальну кількість талонів із перевіркою їхньої кількості онлайн.


Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефонами: (0532) 59-14-99; 063-127-12-19 або на сторінці Регіонального сервісного центру МВС в Фейсбук.