Previous Next

Як ілюстрували «Енеїду» різні автори з 1903 по 1969 роки?

Надрукувати

Сьогодні, 21 вересня, у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.І.П.Котляревського відкрилася авторська виставка відомого полтавського краєзнавця та історика Бориса Тристанова. «Ілюстрована «Енеїда» Івана Котляревського» присвячена 225-річчю з дня виходу в світ першого видання «Енеїди».

Автор проєкту зібрав ілюстрації до «Енеїди», які були опубліковані у книжкових виданнях з 1903 року (від відкриття пам'ятника Іванові Котляревському) і до 1969-го (святкування 200-річчя з дня народження класика). Вдалося розшукати 520 ілюстрацій 18 художників із 16 видань.

Напередодні у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулася науково-практична конференція «Енеїда І. П. Котляревського як утвердження незнищенності нації». Участь у ній взяли бібліотекарі, науковці та музейники з Полтави, Києва, Харкова, Івано-Франківська.

Виставка «Ілюстрована «Енеїда» Івана Котляревського» діє в межах Універсальної книжкової виставки-ярмарку «ПОШУК» і триватиме в бібліотеці до 24 вересня.