Previous Next

«Рівний з рівним»: на Вінниччині перші 19 фахівців по роботі з ветеранами завершили навчання

Надрукувати

У рамках проєкту Мінветеранів відбувся перший випуск «Помічників ветерана» із числа представників чотирьох громад області: Вінницької, Хмільницької, Тульчинської та Гайсинської. Навчання проходили у Центрі ветеранського розвитку на базі Вінницького національного технічного університету.

Протягом тритижневого курсу майбутні  помічники ветерана вивчали нормативно-правової базу, структуру та роботу органів державної влади та місцевого самоврядування у питаннях реалізації програм із захисту прав ветеранів та членів їх сімей та надання допомоги, зокрема реабілітаційної та психологічної.

Перший заступник начальника Вінницької ОВА Наталя Заболотна привітала випускників та нагадала, що Вінниччина була одна з перших областей, яка стала учасником до пілотного проєкту Мінветеранів:

«Я завжди кажу, що першим буде важко. У цього набору будуть навчатися наступні, які прийдуть пізніше, будуть наслідувати його. У процесі розмови у нас виникла ідея підкріпити теоретичні знання практичними. Будемо ознайомлювати майбутніх помічників ветерана з усіма установами, з якими вони будуть співпрацювати, та специфікою їх діяльності. Люди мають розуміти та добре орієнтуватися у цьому середовищі».

Також Наталя Заболотна підкреслила, що на цьому етапі обласна військова адміністрація робить усе можливе, аби цей проєкт був успішним та корисним для наших Захисників і Захисниць.

Фото: Вінницька ОВА