Previous Next

Ізраїльська коаліція травми розпочала тренінги на Полтавщині з надання психосоціальної підтримки

Надрукувати

На Полтавщині стартував тренінг з надання психосоціальної підтримки військовослужбовцям, родинам загиблих, безвісти зниклих та травмованим внаслідок війни. Протягом 8 днів спеціалісти Ізраїльської коаліції травми ділитимуться знаннями і досвідом з працівниками центрів соцзахисту та медзакладів області.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

«Навчання проводитимуть каскадним методом. Перші дві групи стануть тренерами для наступних слухачів і будуть експертами роботи з людьми, які отримали травматичний досвід, – розповів Дмитро Лунін. – Наступний навчальний курс розрахований на людей, які бажають стати помічниками ветеранів».

Загалом на Полтавщині подібні навчання проводитимуть і надалі для фахівців різних сфер, щоб охопити всі громади регіону. Ізраїльські колеги надаватимуть методичний супровід заходів.

Нагадаємо, що в області розбудовується система підтримки ментального здоров’я, започаткована на всеукраїнському рівні першою леді Оленою Зеленською. Тренінги проводять за сприяння Координаційного центру з психічного здоров'я при КМУ.
#тияк