Previous Next

На Полтавщині до опалювального сезону комплексно підготовлені 91% об’єктів житлового фонду

Надрукувати

Підготовка об’єктів житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період триває згідно із затвердженими графіками. Про це на апаратній нараді повідомив директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики ОВА Едуард Рева.

Районні військові адміністрації спільно з органами місцевого самоврядування розробили плани-графіки реагування на випадок блекауту. У вересні-жовтні проводять стрес-тести для узгодження дій кожної відповідної служби.

«Нині комплексно підготовлено до функціонування в осінньо-зимовий період 91% житлового фонду, 98% закладів соціальної сфери, 100% загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, 89% закладів охорони здоров’я та 91% котелень»,– повідомив Едуард Рева.

Усі комунальні підприємства готуються до того, що опалювальний сезон може проходити в умовах значних обмежень.

«Єдиним варіантом безперебійної роботи підприємств житлово-комунального господарства під час опалювального сезону залишається забезпечення їх резервними джерелами енергопостачання. 120 критично важливих об’єктів водопровідно-каналізаційного та теплового господарств забезпечені генераторами», – зазначив Едуард Рева.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін дав доручення приділити увагу підготовці теплопостачання проблемних мікрорайонів. Тепло в оселях полтавців має з’явитися вчасно.

«Область має 42 генератори, які передасть на баланс теплопостачальних підприємств. Наступного тижня їх вже можуть встановлювати, – зазначив Дмитро Лунін. – Решту генераторів підприємства зможуть придбати самотужки».

Також Дмитро Лунін наголосив, що в районах необхідно провести роз’яснювальну роботу серед населення щодо погашення боргів за спожиті комунальні послуги. Це дасть можливість підприємствам зменшити заборгованість за природний газ та сприятиме стабільному проходженню опалювального сезону.