Previous Next

Упродовж минулого місяця в області виникло понад 160 небезпечних подій

Надрукувати

На Полтавщині упродовж лютого зафіксовано 162 небезпечних події, внаслідок яких загинули 15 людей і постраждали або травмовані 74 особи, зокрема 18 дітей. Врятовано 51 людину. Про це на апаратній нараді в облдержадміністрації розповів начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Віктор Стеблянко.

Також він поінформував, що в регіоні трапилася одна надзвичайна ситуація. Так, на 188-му кілометрі автотраси «Київ-Харків», у Лубенському районі, внаслідок того, що водій не впорався з керуванням, мікроавтобус, яким здійснювались нерегулярні пасажирські перевезення за маршрутом «Варшава-Запоріжжя», наїхав на металевий відбійник. Автомобіль з’їхав у кювет і перекинувся. Загинули 5 людей й 1 особа була травмована.

Упродовж лютого виникло 88 пожеж, внаслідок яких загинули 5 людей, були травмовані 4 особи. Врятувати вдалося 42 людини.

– Сталося 32 дорожньо-транспортних пригоди, які забрали життя 7 людей, зокрема, внаслідок трьох випадків наїзду на пішохода й двох випадків наїзду на велосипедиста, – розповів Віктор Стеблянко.

З-поміж 9 випадків отруєнь людей зафіксовано 5 отруєнь чадним газом та 1 отруєння побутовим газом. Загалом від отруєння газами постраждали 7 осіб, зокрема 2 дитини.

Трапилося 32 нещасних випадки з людьми, зокрема п’ять – на виробництві.

– Дві людини загинули. Зокрема, один чоловік – внаслідок падіння крижаних мас. Інший чоловік вдома обпилював дерева й зазнав травм, несумісних із життям, – додав Віктор Стеблянко. – Загалом спостерігаємо зменшення загальної кількості загиблих, але постраждалих і травмованих більше.

Віктор Стеблянко поінформував, що на території Полтавщини працюють пункти обігріву. Також нагадав, що в області продовжує роботу комісія, яка визначає рівень готовності регіону до виконання завдань цивільного захисту.

– Найкращими є Гадяч і Гадяцький район. Масштабних недоліків, які би впливали на виконання завдань за призначенням, наразі не виявлено. Технічні можна виправити. Підіб’ємо підсумки контрольної перевірки 7 березня, – зазначив Віктор Стеблянко.