Previous Next

Полтавщина взяла участь в Конгресових слуханнях щодо вступу України в ЄС

Надрукувати

15 вересня в Україні відбулися Конгресові слухання на тему «Відновлення і розвиток регіонів у контексті підготовки вступу України до ЄС». Участь у слуханнях взяли заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін, представники структурних підрозділів облвійськадміністрації.

Конгресові слухання є майданчиком відкритого діалогу між усіма зацікавленими сторонами, залученими до розробки та реалізації нової державної регіональної політики, задля порозуміння та співпраці, зокрема в реалізації Дорожньої карти щодо вступу України в ЄС.

«Сьогодні ми говоримо про План вступу України до Європейського Союзу і про можливості для підтримки та розвитку регіональної політики. Важливо актуалізувати державну та регіональні стратегії розвитку, а це не можливо без обговорення підходів до стратегічного планування та відновлення, – розповів заступник Керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба. – Для держави важливим залишається й розвиток міжнародного співробітництва на принципах законності, нормованого і чіткого розподілу завдань на рівні органів місцевого самоврядування, узгодження загальнодержавних, регіональних та місцевих інтересів. Цей баланс – це константа розвитку України».

Залучення до діалогу та співпраця з конкретними громадами, вирішення їхніх потреб – пріоритет у роботі міжнародних партнерів.

«Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен минулого тижня зазначила, що вступ до ЄС вимагає наполегливої праці та лідерства. Наш проєкт «UCORD» і Швейцарське агенство з розвитку та співробітництва працюють над тим, щоб сформувати згуртовані, інклюзивні, ефективні громади, які мислять з перспективою на майбутнє, які мають свою унікальну ідентичність та усвідомлюють, що їхня міць посилиться, якщо вони співпрацюють з іншими», – зауважив керівник Швейцарсько-українського проєкту «Згуртованість та регіональний розвиток України» Джон Галлахер.

Участь у Конгресових слуханнях взяли народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, обласних військових адміністрацій та обласних рад, органів місцевого самоврядування, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, міжнародні партнери та експерти.