На засіданні Державної комісії ТЕБ та НС обговорили питання підготовки до осінньо-зимового періоду

Надрукувати

Під головуванням Віцепрем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова відбулось засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Участь у заході від Полтавської області взяв заступник начальника ОВА Максим Калінін.

«Актуальним є питання готовності центральних і місцевих органів виконавчої влади до дій в умовах надзвичайної ситуації на об’єктах критичної інфраструктури, зокрема й забезпечення сталої роботи транспортної інфраструктури, паливно-енергетичного комплексу та проведення опалювального сезону 2023/24 років», – зазначив Олександр Кубраков.

Мінінфраструктури, Міненерго, а також інші органи влади аналізують стан підготовки, визначають проблемні моменти, а також проводять активну роботу для ефективного реагування на надзвичайні ситуації та проведення опалювального сезону.

Максим Калінін зауважив, що Полтавщина активно готується до зими. Зокрема, тривають перевірки щодо укомплектованості пунктів незламності.

«Для належної координації роботи всіх підрозділів та органів влади під час ліквідації надзвичайних ситуацій різного характеру потрібно розгорнути регіональні штаби. До  кінця вересня маємо відпрацювати режим роботи, склад, порядок оповіщення всіх членів штабу», – зауважив Максим Калінін.

Комісія за результатами обговорення вирішила, що Мінінфраструктури, Міненерго, Мінстратегпрому, Агентству відновлення, ДСНС, іншим заінтересованим центральним органам виконавчої влади, обласним та Київській міській військовим адміністраціям потрібно організувати постійний моніторинг ситуації та оперативне реагування на виявлені загрози, створити необхідний резерв матеріально-технічних засобів, заготовити пісок для створення запасу протиожеледної суміші та створення резерву пально-мастильних матеріалів для боротьби з можливими сніговими заметами тощо.