Національне військове меморіальне кладовище включатиме комплекс споруд та площ

Надрукувати
Національне військове меморіальне кладовище (НВМК) розташовуватиметься в межах Гатненської ОТГ Фастівського району Київської області. Меморіал включатиме комплекс споруд та площ: військове кладовище, колумбарій, ритуальну будівлю, сучасний крематорій, музей, допоміжні споруди для організації почесних поховань.  

Про це повідомив заступник директора державної установи “Національне військове меморіальне кладовище” Ярослав Старущенко у прямому ефірі “Суспільного”.

Він зазначив, що вибір місця розташування меморіального кладовища відбувався за декількома критеріями:

“Враховуючи всі ці фактори, ділянка найбільше відповідає у Гатненській ОТГ. Наразі створення НВМК знаходиться на етапі проектування. Невдовзі розпочнеться будівництво першої черги меморіального комплексу, яку заплановано ввести  в експлуатацію до кінця року. Це дасть можливість одразу розпочати поховання полеглих Воїнів”, – наголосив Ярослав Старущенко.

За його словами, законодавством чітко визначено, хто може бути похований на Національному військовому меморіальному кладовищі.

“Це полеглі українські Воїни, які у складі сил безпеки та оборони брали участь захисті територіальної цілісності та незалежності України, починаючи з 2014 року. А також Герої України, які нагороджені “Золотою зіркою” з 2014 року, повні кавалери ордену Богдана Хмельницького. Крім того, за окремо визначеною постановою можуть бути поховані борці за свободу і незалежність України у 20 столітті”, – розповів заступник директора державної установи “Національне військове меморіальне кладовище”.

Міністерство у справах ветиранів України