Полтавщина презентувала інноваційну діяльність українського агробізнесу закордоном

Надрукувати

У межах реалізації плану заходів Регіонального офісу міжнародного співробітництва Полтавської області Агенція регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» продовжує популяризувати діяльність українського агробізнесу за кордоном.

Полтавщина має значний потенціал щодо виробництва та реалізації сільськогосподарської та харчової продукції, що в сучасних умовах формує конкурентну перевагу регіону та гарантує продовольчу безпеку. Сьогодні цифровізація може прискорити трансформацію агропродовольчої промисловості в усьому ланцюжку постачання від процесів виробництва та закупівлі до розподілу, логістики та фінансів.

З метою формування ефективної комунікації між представниками науки, влади та бізнесу для вдосконалення управління агропродовольчими ланцюгами поставок директорка Агенції Віта Клименко та заступниця директорки Світлана Туль презентували доповідь на тему «Transformation of the Ukrainian Agri-Food Industry in the Context of Global Digitalization» («Трансформація української агропродовольчої галузі в контексті глобальної цифровізації») у Міжнародній конференції «Індустрія 4.0 для ланцюгів постачання агропродовольчої продукції: вирішення соціально-економічних та екологічних викликів в Україні» (м. Лестер, Велика Британія).

У межах доповіді була презентована діяльність українських агропродовольчих підприємств, які запроваджують принципи Індустрії 4.0. Для агробізнесу питання цифровізації стосується не лише технологічної модернізації, а й повної трансформації бізнес-процесів: систем управління фермами, обробки даних і прогнозування врожаю, переробки сільськогосподарської продукції, управління якістю харчових продуктів, системи управління складом, управління персоналом.

Доповідь викликала зацікавленість серед учасників проєкту «Traceability in food supply chains for improved global and national competitiveness» щодо подальшої співпраці між британськими та українськими представниками науки, влади та агробізнесу з питань пошуку шляхів відновлення ланцюгів постачання.

Результати дослідження пройшли апробацію в міжнародному журналі «Engineering Proceedings».

Участь української делегації в Міжнародній конференції стала можлива завдяки реалізації спільного міжнародного проєкту «Traceability in food supply chains for improved global and national competitiveness» між University of Leicester та Полтавським державним аграрним університетом.

Агенція регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції»