До 1 жовтня всі пункти незламності повинні бути перевірені, – Дмитро Лунін

Надрукувати

У Полтавській області 474 пунктів незламності. Вони створені органами влади й місцевого самоврядування, ДСНС та АТ «Укрзалізниця».
Наразі має статус «вже працює» 141 пункт незламності та 333 – «готовий до роботи».

Про це повідомив на апаратній нараді директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОВА Олександр Чалий.
«Пункти незламності мають бути забезпечені генераторами, подовжувачами, запасами паливно-мастильних матеріалів, засобами освітлення, аптечками, технічними засобами доступу до інтернету, інформаційними й роздатковими матеріалами, зокрема інструкцією для населення, як діяти у разі повітряної тривоги, покажчиками з адресами розміщення найближчих укриттів, мережевих магазинів, автозаправних станцій, банківських установ, закладів громадського харчування, які працюють на альтернативному живленні, та засобами пожежогасіння», – розповів Олександр Чалий.
Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін доручив створити в кожному районі комісії, які перевірять готовність пунктів незламності.
«До першого жовтня всі пункти незламності повинні бути перевірені на 100%. Комісії мають бути створені в чотирьох районах. Потрібно скласти план обстежень. Розпочніть із міст обласного значення. Перевірки треба робити фактичними, тобто дивитися, як все працює при вимкненому світлі. Питання готовності пунктів незламності керівники районів тримають на особистому контролі», – сказав Дмитро Лунін.
Начальник облвійськадміністрації наголосив, що зима буде нелегкою, тож пункти незламності повинні відповідати всім вимогам та залишатися осередками стабільності.