Previous Next

У Полтаві провели навчання членів окружних виборчих комісій

Надрукувати

За підтримки Центральної виборчої комісії та Міжнародної фундації виборчих систем в Україні в Полтаві провели  навчання для членів окружних виборчих комісій з питань організації та проведення виборів Президента України, призначених на 31 березня. 

Представникам виборчих комісій видають комплект інформаційних матеріалів, де надані пояснення від нормативно-правових до підзаконних актів, що стосуються роботи комісій та практичними прикладами в роботі.

«Захід проводять сертифіковані тренери ЦВК, які пройшли підготовку за програмою USAІD та в Центрі управління навчанням учасників виборчих процесів. Присутні вивчають повний виборчий процес, починаючи зі створення виборчих комісій і до підрахунку голосів. Навчання цікаве, охоплює різні нюанси виборчого процесу. Покроково розглядають роботу комісій.  Всі отримали спеціальні пам’ятки та попрацювали практично», –  розповів начальник відділу адміністрування державного реєстру виборців апарату Полтавської облдержадміністрації Юрій Северин.

Навчання організували за підтримки міжнародних партнерів.  Були присутні на семінарі й міжнародні спостерігачі. Нині завершується цикл  навчання для  представників з Полтави, Полтавського, Котелевського та Карліського районів.  Такі заняття тривали 4 дні з 1 по 4 березня  упродовж дня. Вони охопили всі 8 окружних виборчих комісій області. Далі учасники повернуться додому, щоб поділитися з колегами на своїх округах отриманою інформацією.

Ще планують провести 18 тренінгів для представників дільничних виборчих комісій. Утворювати такі комісії почнуть із 12 березня.