Previous Next

В обласному центрі відзначили День фізичної культури і спорту

Надрукувати

У Полтаві провели урочисті заходи з нагоди Дня фізичної культури і спорту України. Вручили грамоти спортсменам, тренерам, працівникам галузі.

Участь у заході взяли начальник управління молоді і спорту ОВА Марина Трохименко, заступник голови обласної ради Олексій Чепурко, начальник Полтавської районної військової адміністрації Дмитро Романов.

«Завдяки нашим захисникам, які боронять Україну, ми маємо можливість відзначити сьогодні наших спортсменів і тренерів. Ви на міжнародній арені здобуваєте медалі різного ґатунку, ви гуртуєте міжнародну спортивну спільноту в боротьбі проти країни-агресора, – сказала Марина Трохименко. – Вдячна всім працівникам галузі фізичної культури й спорту, які створюють умови для тренування спортсменів, аби ті досягали високих результатів. У 2023 році ми маємо понад 600 медалей на міжнародних і всеукраїнських змаганнях. Більшість із них – золоті».

Олексій Чепурко зауважив, що Полтавщина завжди славилася чемпіонами, нам є ким пишатися! «Полтавська обласна рада підтримує спортсменів, за усі видатки на цю галузь депутати голосують без дискусії, адже здорова нація – це наше майбутнє, – сказав Олексій Чепурко. – Вітаю всіх причетних, бажаю здоров’я вам, вашим родинам, вихованцям. Спортсменам – перемог на міжнародних аренах, із гордістю представляйте на змаганнях Україну і хай наш гімн усе частіше звучить на них».

«Тема спорту мені близька, я виріс у спортивній сім’ї. Бачив, як спорт допомагає загартовувати тіло і дух професіоналам і любителям. Важливу роль у житті кожного спортсмена відіграє тренер, адже від нього залежить, як себе проявить його вихованець. Спорт – це не лише тренування, змагання та перемоги – це спосіб життя. Українці – нація незламних. Це ми доводимо як у спорті, так і в боротьбі з агресором», – зазначив Дмитро Романов.

За підсумками роботи фізкультурних організацій області зі спортивної майстерності за 2022 рік кращі школи з підготовки спортсменів з олімпійських і неолімпійських видів спорту нагородили планшетами.