Previous Next

На Полтавщині розробляють проєкт «Формування єдиної системи реабілітаційної допомоги»

Надрукувати

Під головуванням заступника начальника Полтавської ОВА Олексія Бруслика відбулася нарада з питань розробки проєкту «Формування єдиної системи реабілітаційної допомоги».

«У часи війни, на жаль, зростає потреба в реабілітаційній допомозі військовим, людям, які постраждали від обстрілів, людям старшого віку та з хронічними захворюваннями. Тому наше завдання – розбудувати таку систему реабілітаційної допомоги, щоб охопити нею всіх, хто її потребує. Ця допомога має бути якісною і багаторівневою, і стосуватися не лише медицини чи соцзахисту. Люди з інвалідністю повинні мати доступ і до освіти, і до житла, і до роботи», – наголосив Олексій Бруслик.

Під час засідання Ради безбар'єрності було оголошено, що всі області мають створити проєкти «Формування єдиної системи реабілітаційної допомоги», щоб збільшити кількість фахівців із реабілітації та надавачів послуг соціального супроводу, кількість доступного транспорту та безбар'єрних маршрутів із віддалених громад, розвивати спроможну мережу реабілітаційних відділень.

На Полтавщині послуги з реабілітації надають 21 заклад амбулаторно, 15 – стаціонарно та 4 дитячі лікарні. Крім того, отримати психологічну допомогу можна в сімейного лікаря чи педіатра закладів ПМСД, які мають укладений контракт із НСЗУ на пакет «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги».

На нараді також обговорили питання залучення закладів освіти до підготовки фахівців із реабілітації та впровадження механізму проходження навчання.

У формуванні проєкту залучені всі підрозділи Полтавської ОВА, які в свою чергу вносять пропозиції за своїми напрямами.