Previous Next

Кожна громада повинна мати сучасну автоматизовану систему оповіщення, – Дмитро Лунін

Надрукувати

Одним із пріоритетних завдань у громадах залишається безпека мешканців. Одна з її складових – це оповіщення людей про загрозу виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій та інших подій. Тож в області працюють над формуванням сучасної автоматизованої системи централізованого оповіщення.

На цьому акцентував начальник Полтавської облвійськадміністрації Дмитро Лунін на апаратній нараді.
«Уже майже 30% громад розробили проєктно-кошторисну документацію та готові реалізувати ініціативу. Тому в обласному бюджеті маємо закласти кошти на співфінансування та винести питання на найближчу сесію облради. Кожна громада повинна мати сучасну автоматизовану систему оповіщення. Громади мають спрямувати кошти на її створення», – зазначив Дмитро Лунін.
Як повідомив директор Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОВА Олександр Чалий, система оповіщення області побудована в 1980-х роках минулого століття й потребує оновлення. Побудовано та введено в експлуатацію новітню територіальну автоматизовану систему централізованого оповіщення на регіональному рівні. Місцеву систему оповіщення створено тільки в Горішньоплавнівській територіальній громаді.
«В інших громадах та на районному рівні місцеві автоматизовані системи централізованого оповіщення досі в повному обсязі не створені, – зауважив Олександр Чалий. – Виділено кошти на проєктну документацію в 23 територіальних громадах. Виготовлена вона в 12 громадах, замовили – 5».
Начальник ОВА доручив провести в районах спільно з громадами наради щодо опрацювання питання з виділення коштів на виготовлення проєктно-кошторисної документації та створення сучасної системи оповіщення.
Роботи з побудови та реконструкції мають завершити у грудні наступного року.