Previous Next

Із Полтавської області на утилізацію відправили 180 тисяч ламп розжарювання

Надрукувати

Полтавська дирекція УДППЗ «Укрпошта» передала на утилізацію чергову партію ламп розжарювання, цього разу – близько 180 тисяч штук. Загалом же з території Полтавської області цього року вивезено на утилізацію 751 277 ламп розжарювання.

Нагадаємо, що роботи з забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення та утилізації ламп розжарювання проводяться ТОВ «Іскра-Транс-Логістик» на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 10.01.2023 № 25 «Деякі питання реалізації експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні».

Цього року кожен повнолітній громадянин України має змогу безкоштовно отримати 5 світлодіодних ламп на заміну старих ламп розжарювання, і в такий спосіб зробити свій внесок у збереження природних ресурсів та допомогти енергетикам у стабілізації енергосистеми України, адже проста заміна старих лампочок на нові LED-лампи може зекономити країні у пікові години до 1,5 гігавата електроенергії.

 

Департамент еколгії та природніх ресурсів ПОВА