Previous Next

В обласному центрі відзначили День Незалежності України

Надрукувати

24 серпня в обласному центрі відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Незалежності України. Керівництво області та міста, рятувальники і правоохоронці поклали квіти до пам’ятника гетьманові Івану Мазепі.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, секретар Полтавської міської ради Катерина Ямщикова привітали присутніх зі святом.

«Багато поколінь сотні років боролися за незалежність, як і нині її виборює вся держава. Мирний план Президента Володимира Зеленського став загальновизнаною основою для початку будь-яких переговорних ініціатив. Наша країна на порозі глобальних змін, до яких потрібно бути готовими всім. Ми обʼєднані навколо спільної мети – перемоги та звільнення територій. І наша сила – в єдності. Кожен із нас назавжди в боргу перед тими, хто віддав своє життя за незалежність України. Всі герої навіки в наших серцях. Слава Україні!» – зазначив Дмитро Лунін.

«32 роки ми маємо незалежність і роками ведемо боротьбу з ворогом. Наш мирний план дуже простий – залиште наші території, залиште нас у спокої та дайте нам можливість самим вирішувати, як жити. Ми самостійно визначатимемо вектор розвитку, бо ми відбулися як нація! – сказав Олександр Біленький. – Сьогодні ми платимо надзвичайно високу ціну за свободу: ми платимо життями наших дочок і синів, життями мирного населення. Нехай на 33-му році незалежності України нам допомагають удача, воля та сильний дух народу».

На урочистостях із нагоди Дня Незалежності України державні, обласні та міські відзнаки вручили військовим, волонтерам, аграріям, освітянам, представникам бізнесу та державним службовцям.