Previous Next

На Полтавщині створюють консультаційний центр для представників бізнесу

Надрукувати

Сім громад області долучилися до проєкту «Консорціум територіальних громад як запорука сталого розвитку малого та середнього бізнесу».

Його реалізують у межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», фінансують Європейський Союз та уряд Німеччини і впроваджує німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.
Учасники ініціативи – Оржицька, Решетилівська, Лохвицька, Машівська, Заводська, Білицька, Сенчанська громади.
Згідно з проєктом буде створено спільний консультаційний центр у форматі «єдиного вікна» на базі Агенції регіонального розвитку Полтавської області. Фахівці консультуватимуть підприємців, які працюють у селах, щодо створення та ведення бізнесу. Зокрема, надаватимуть роз’яснення, як розвити крафтове виробництво.
«Крафтове виробництво активно розвивається в Полтавській області. Підтвердженням цьому є проведення нещодавно бізнес-форуму в обласному центрі, – розповіла директор Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» Віта Клименко. – У форумі взяли участь понад 20 представників, які виготовляють продукцію з доданою вартістю. Крафтові вироби реалізують не лише в нашому регіоні, а й по всі Україні. Саме тому підтримка такого бізнесу на обласному рівні сприятиме відновленню економіки регіону, створенню робочих місць і забезпеченню продовольчої безпеки області».
У межах діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва Полтавської області громади, які беруть участь у проєкті, отримали комп’ютерну техніку й почали працювати над створення консультативних центрів.
Нагадаємо, Регіональний офіс міжнародного співробітництва – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, що має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області й територіальної громади.