Previous Next

У Полтаві відкрили виставку, присвячену футболу

Надрукувати

В обласному центрі стартувала виставка «Гра мільйонів», присвячена футбольним подія минулого року. Експонати представлені в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського.

В експозиції  – 40 авторських світлин фотографа та журналіста Олега Дубини, які зняті протягом 2018 року. На виставці можна побачити унікальні фотографії матчів та подій, пов’язаних із полтавською футбольною командою «Ворскла», з Суперкубка UEFA 2018 (гра відбулася 15 серпня минулого року на стадіоні «А. Ле Кок Арена» в Таллінні, Естонія), також з фіналів Ліги чемпіонів (чоловіки та жінки) сезону 2017/18 років. Окрім цього – світлини з фіналу Ліги чемпіонів UEFA серед жінок (2017–18 UEFA Women's Champions League) – фінальний матч розіграшу.

«Переглянувши ці світлини, згадуються події, які відбувалися кілька місяців тому. На жаль, за роботою я пропустив багато емоцій, які вирували на стадіоні. Тому хочу подякувати автору та організаторам за те, що дали можливість згадати кращі миті футбольного життя. І ці миті вже залишаться в історії», – зазначив віце-президент ФК «Ворскла» Олег Лисак.

На презентації виставки були присутні журналісти, представники футбольного клубу «Ворскла», вболівальники та обласне керівництво. Виставка має на меті не лише привернути увагу до футболу, а й заохотити полтавців і гостей до занять спортом та здорового способу життя.

«Дійсно, футбол – це гра мільйонів. Я сам граю в футбол. І, безперечно, в цій грі важливі певні миті. А ця виставка є кроком до популяризації спорту та здорового способу життя. Цього року плануємо збудувати два футбольних поля зі штучним покриттям. І жителям Полтави буде де пограти в футбол, а для Вас, Олегу, також розшириться спектр дій», – сказав начальник Управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Буцький.

Фотографом та журналістом Олег Дубина працює на футбольних матчах, починаючи з 2010 року. Загалом побував майже на 400 іграх. Це його перша виставка.

 «Ідея виставки – показати футбол з іншого боку, а саме те, що залишається за кадром. Емоції, які можна спіймати під час гри на полі, не повторюються. Коли ти фотографуєш, розумієш, що ця мить вже ніколи не повториться, а залишиться на світлині», – розповів автор проекту Олег Дубина.

Виставку організували за сприяння Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, Управління у справах сім'ї, молоді та спорту та Департаменту культури і туризму облдержадміністрації.

Переглянути експозицію можна до 7 березня в Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського. Потім її планують експонувати на стадіоні «Ворскла».