Previous Next

Полтавщина серед лідерів цифрової трансформації регіонів, – Дмитро Лунін

Надрукувати

У липні цього року Мінцифри анонсувало проєкт «Індекс цифрової трансформації громад України». Він допоможе визначити рівень цифрових послуг і стан діджитал-інфраструктури в територіальних громадах України, а також дозволить виокремити пріоритетні напрями цифрового розвитку й системного впровадження інструментів е-урядування та е-комерції.

Хід реалізації проєкту на Полтавщині обговорили на апаратній нараді у начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна.

«Полтавщина – серед лідерів цифрової трансформації регіонів. За показниками розвитку мережі ЦНАП, впровадженням режиму «без паперів» і залученням громадян до платформи Дія.Цифрова освіта. Наразі за ініціативи Мінцифри визначаємо Індекс цифрової трансформації громад області. Він допоможе сформувати дорожні карти для кожної громади, щоб посилити та пришвидшити розбудову цифрової держави», – наголосив Дмитро Лунін.

Структура Індексу включає 5 категорій: цифрову економіку, послуги та інфраструктуру, а також цифрові навички та цифровізацію в органах місцевого самоврядування. Індекс надає спектр опцій застосування для різних зацікавлених сторін: мешканців громади; представників бізнесу, інвесторів та донорів; органів державної влади; голів територіальних громад; медіа, громадських об’єднань.

«Необхідно, щоб кожна громада зібрала та узагальнила дані про свій стан цифрової трансформації шляхом заповнення «Паспорта індикаторів». Наразі такі паспорти заповнили Великосорочинська, Гадяцька, Гребінківська, Зіньківська, Кам’янопотоківська, Карлівська, Котелевська, Мартинівська та Мачухівська громади», – розповів начальник управління цифрової трансформації ОВА Сергій Коломоєць.

За результатами наради Дмитро Лунін акцентував, що територіальні громади до кінця тижня мають заповнити «Паспорти індикаторів».