На Полтавщині активно триває підготовка укриттів у закладах освіти всіх рівнів, – Максим Калінін

Надрукувати

В області триває підготовка закладів освіти до нового навчального року. На першому місці – безпека всіх учасників освітнього процесу. На цьому акцентував заступник начальника ОВА Максим Калінін під час засідання регіональної комісії ТЕБ і НС.

«На Полтавщині активно триває підготовка укриттів у закладах освіти всіх рівнів для створення безпечного та якісного освітнього середовища. Прошу кожного керівника на місці серйозно поставитися до питання безпеки учасників навчального процесу. До кінця серпня всі громади повинні завершити облаштування захисних споруд у школах», – зауважив Максим Калінін.
Як поінформував директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський, на початок навчального року 95% закладів загальної середньої освіти готові розпочати навчання в очному та змішаному форматах. 100% закладів вищої, професійної та професійно-технічної освіти мають укриття.
Він додав, що серед завдань, які стоять перед освітянами, – відпрацювання евакуації дітей, робота системи оповіщення, запровадження посад спеціалістів із безпеки на рівні тергромад в управліннях освіти та продовження створення класів безпеки.
«Нині облаштували 48 класів безпеки, динаміка позитивна, але недостатня, – наголосив Євген Кончаковський. – Крім того, в усіх закладах освіти школах потрібно організувати тренування щодо дій під час загроз і виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру».
Ще одне важливе питання, на якому наголосили учасники засідання, – вжити невідкладних заходів для усунення порушень вимог пожежної безпеки, що були виявлені за результатами попередніх перевірок представниками ГУ ДСНС.
Зокрема провели 520 перевірок у сфері пожежної безпеки, виявили 2332 порушення.
«Потрібно серйозніше ставитися до відпрацювання питань, які вказані в актах обстеження та приписах щодо пожежної безпеки. Всі недоліки потрібно усунути та відпрацювати», – наголосив начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області Володимир Салогуб.