Previous Next

Маємо амбітну ціль – до 2027 року залучити 30% жителів області до занять спортом, – Дмитро Лунін

Надрукувати

До 2027 року третина жителів Полтавщини має бути охоплена спортивними активностями. Для цього є всі передумови, діють відповідні програми. Також активно долучати молодь до занять водними видами спорту пропонують і громадам області, зокрема всі можливості для цього є в нещодавно відкритій «Акварені». Про це зауважили на апаратній нараді в ОВА.

За словами начальника управління молоді та спорту ОВА Марини Трохименко, в області функціонує Програма розвитку фізичної культури і спорту на 2021-2024 роки. Відповідно до її положень на олімпійські види спорту було виділено 24 млн грн. Із них використано 15 млн грн.
Проведено 93 змагання обласного рівня, 73 навчально-тренувальних збори, 143 змагання всеукраїнського рівня, де взяли участь збірні команди області. На неолімпійські види спорту виділено 5,5 млн грн, використано 3 млн грн. Проведено 22 змагання обласного рівня, 16 навчально-тренувальних зборів, 48 змагань всеукраїнського рівня.
«Відповідно до проведених заходів з олімпійських та неолімпійських видів спорту присвоєно чотириста вісімдесят чотири спортивні розряди та сорок шість спортивних звань. Із початку року спортсмени області вибороли двісті сімдесят вісім золотих, сто дев’яносто п’ять срібних, сто п’ятдесят п’ять бронзових медалей із олімпійських та неолімпійських видів спорту, – розповіла Марина Трохименко. – Нині боксер із Полтавщини Олександр Хижняк – єдиний в Україні виборов ліцензію на участь в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі».
В області визначені олімпійські пріоритетні види спорту: бокс, боротьба вільна, боротьба греко-римська, веслування на байдарках і каное, дзюдо, легка атлетика, плавання, стрільба кульова.
Окрім того, 50 перспективних спортсменів Полтавщини отримують стипендію голови обласної державної адміністрації: 40 – із олімпійських, 4 – неолімпійських, 6 – паралімпійських видів спорту.
Для залучення населення до занять масовими спортивними активностями в 11 територіальних громадах реалізовують соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України». Також Полтавським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» проведено 42 фізкультурно-оздоровчі заходи, залучено 12 250 людей, із них 550 ВПО.
У березні поточного року запущено спортивний магніт Полтавщини – «Акварену». У закладі вже проведено 6 чемпіонатів України різних вікових категорій.
«Маємо амбітну ціль – до 2027 року залучити 30% жителів області до занять спортом. Відповідний алгоритм роботи потрібно відпрацювати з керівниками громад, – зауважив Дмитро Лунін. – Що стосується «Акварени», рекомендуємо громадам Полтавщини розробити програми з підвезення дітей для проведення тренувань. Питання навиків поводження на воді оздоровлення й фізичного виховання молоді – надважливі».