Полтавщина на понад 70% готова до опалювального сезону

Надрукувати

Підготовка об’єктів житлово-комунального господарства області до роботи в осінньо-зимовий період триває відповідно до затверджених графіків.

Нині комплексно підготовлено 4818 житлових будинків, що становить 70,9%, повідомив директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики ОВА Едуард Рева під час апаратної наради.

«На території області вже підготовлено 112 комунальних котелень. Теплопостачальні підприємства області виконують роботи з реконструкції та заміни ветхих і аварійних ділянок мереж теплопостачання в Полтаві, Кременчуці, Горішніх Плавнях, Лубнах із прокладкою попередньо ізольованих і полімерних труб. Триває активна ремонтна робота мережевого господарства та ліній передач, посилюється фізичний захист об’єктів енергетики», – зазначив Едуард Рева.

Загалом до опалювального сезону 2023/2024 року комплексно підготовлено майже 72% об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.

«Щоб бути готовими до того, що опалювальний сезон може відбуватися в умовах обмежень енергопостачання, в області розроблені графіки лімітування електричної енергії та електричної потужності та графіки аварійних і погодинних відключень»,– зауважив Едуард Рева.

Єдиним варіантом безперебійної роботи підприємств житлово-комунального господарства під час опалювального сезону залишається забезпечення їх резервними джерелами енергопостачання (генераторами).

«Нині підприємства водопровідно-каналізаційного господарства та теплоенергетики вже мають 180 генераторів. Актуальна потреба становить 155 генераторів різної потужності. Триває робота щодо їх забезпечення», – говорить Едуард Рева.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін звернувся до громад сфокусувати увагу на підготовці до опалювального сезону. Наголосив, що лікарні, котельні, насосні станції повинні бути забезпечені резервними джерелами енергопостачання. Особливу увагу необхідно звернути на роботу тих об’єктів теплопостачання, які минулого року були проблемними.