Допомога військовим, підготовка до навчального року й поліпшення надання медпослуг – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня

Надрукувати

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін традиційно підбив підсумки тижня, що минає.

Цього тижня передали чергову допомогу військовим на фронт. До медиків поїхав позашляховик від міжнародних партнерів. Соціально відповідальний бізнес придбав для воїнів перші 20 дронів-камікадзе. Крім того, повнопривідний кросовер відправили захисникам і захисницям разом із нардепом Олексієм Устенком та депутатом облради Фахраддіном Мухтаровим.

В обласній адміністрації запрацювало управління у справах реінтеграції, соціального захисту ветеранів і внутрішньо переміщених осіб.

«У фокусі діяльності нового структурного підрозділу – розвиток ветеранського руху на Полтавщині, розробка й координація програм щодо підтримки наших військових. Ідеться про реабілітацію ветеранів війни, соціалізацію та реінтеграцію в суспільстві», – розповів Дмитро Лунін.

Усі заклади професійної, професійно-технічної та вищої освіти Полтавщини мають укриття. У вересні очне навчання також розпочнуть 95% шкіл.

Крім вимог безпеки, важливим є контроль здоров'я дітей, тож школярі області вже проходять щорічний медогляд.

В обласному онкодиспансері проводять калібрування лінійного прискорювача. Після отримання дозволу від техслужб медики розпочнуть лікувати пацієнтів.

Дмитро Лунін під час поїздки до Хорольської громади відвідали разом із нардепом Олексієм Устенком кластерний медзаклад області – Хорольську лікарню.

«Лікарня повністю автономна, тому зможе працювати під час можливих блекаутів, – розповів Дмитро Лунін. – Має генератори, котельню, власне водопостачання. На території закладу встановлена киснева станція й облаштоване укриття».

В області скористалися урядовою програмою єРобота і втілили бізнес-ідеї вже понад 300 підприємців.

Полтавщина продовжує допомагати Херсонщині. У Чкаловому та Правдиному в межах ініціативи «Пліч-о-пліч» відремонтували вже 27 будинків місцевих жителів.

Також очільник області акцентував на спортивних досягненнях: Іван Примаченко став срібним призером чемпіонату світу з вільної боротьби серед юніорів U-20.