Previous Next

Олег Пругло: «Переробка відходів – актуальне питання для області»

Надрукувати

 

Заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло поспілкувався з представниками японської міжнародної компанії «Марубені Корпорейшн» в Україні. Обговорили можливості імплементації інвестиційних проектів у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

«Переробка відходів – дуже актуальне питання для нас. В області розроблена стратегія поводження з твердими побутовими відходами, її втілюємо. Перші етапи відбулися. Відповідні питання обговорили в громадах, визначили субрегіони. Полтавський субрегіон – найбільший, нараховує півмільйона осіб. У ньому планується утилізовувати 150 тис. тонн відходів у рік. Нині триває розгляд місця для полігону, відбуваються громадські слухання. Проект буде доволі вартісним, тому розглядаємо різні можливості для його втілення, зокрема й у межах співпраці з вашою компанією», – звернувся до гостей Олег Пругло.

Представники «Марубені Корпорейшн» розповіли про напрямки діяльності компанії та реалізовані нею проекти.

Компанія «Марубені» є однією з найбільших торгових компаній Японії, займається експортом й імпортом, бере участь в інвестиційній діяльності, розробці природних ресурсів та інших видах діяльності, також є лідером серед японських торгових компаній виробників електроенергії, продовжує розвиватися, щоб вийти на один рівень із найбільшими виробниками в Європі та США.

Довідково:

Зовнішньоторговельний оборот товарів Полтавської області з Японією за підсумками 2018 року перевищує 101 млн дол. США. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі становить 66,1 млн дол. США.

У зовнішньоторговельних відносинах Полтавщини та Японії переважає експорт продукції, який складає 83,7 млн дол. США. Область експортує до Японії продукцію хімічної та гірничодобувної промисловості. Обсяг імпорту японських товарів до області становить 17,6 млн дол. США.

Питома вага Японії – 3,1 % від загального обсягу зовнішньої торгівлі товарами Полтавської області з країнами світу (по експорту – 4,4%, а по імпорту – 1,3%).