В області розпочали підготовку ґрунту під посів озимих культур урожаю-2024

Надрукувати

Сільгосппідприємства Полтавщини розпочали підготовку ґрунту під майбутній посів озимих культур. Уже оброблено більше 18 тис. га. Загалом буде посіяно 237 тис. га озимих культур на зерно та 33 тис. га озимого ріпаку. Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Сергій Фролов на апаратній нараді.

Потреба в насінні озимих культур для посіву становить 50 тис. тонн. За словами Сергія Фролова, область буде повністю забезпечена  посівним матеріалом згідно з потребами.
«Також на Полтавщині завершено збір ранніх зернових та зернобобових культур. Загалом намолочено 1,78 мільйона тонн. За показниками валового збору ранніх зернових область займає шосте місце в Україні», – зауважив Сергій Фролов. 
Близько 50% зібраної пшениці має продовольчі якості. Для забезпечення продовольчої безпеки області цього об’єму цілком достатньо.
«Полтавщина є аграрним регіоном. Прошу активно підтримувати сільгоспвиробників у питаннях збуту вирощеного та забезпечувати координацію інших актуальних моментів агробізнесу», – акцентував Дмитро Лунін.
Очільник області додав, що діє державна програма доступних кредитів під 5-7-9%. Полтавщина серед областей-лідерів за використанням та освоєнням цих коштів.